CHOCOLADECAKE (BROWNIE)

Ingredienten

200gr boter (en beetje extra voor invetten) 100gr pure chocolade van 74% in stukken 150gr naturel yoghurt
1tl vanille extract (= optie)
3 grote scharreleieren
250gr zelfrijzend bakmeel
175gr donkerbruine suiker (liefst muscovado)
1 afgestreken dessertlepel sodabicarbonaat
1 drieen gevouwen strook bakpapier voor in de 20-cmvorm

voor garnering: (=optie)
100ml slagroom
1el boter
100gr pure, geschaafde chocolade 74%

Oven voorverwarmen op 170graden.

Doe boter in grote pan met dikke bodem en laat langzaam smelten. Haal van het vuur af en doe hierbij de stukken chocolade.

Stort yoghurt met vanille bij deze mix, maar roer nog even niet. Let op: laat nu de eieren IN de yoghurt vallen, anders stollen ze. Klop vervolgens de mix goed door elkaar. Voeg een mespuntje zout toe.

Doe bloem, suiker en soda-bicarbonaat in de keukenmachine of meng dit met de handen en verbrokkel eventuele klompjes. Voeg hier het boter/ei -mengsel aan toe en schep alles voorzichtig door elkaar.

Doe in ingevette cakevorm, waar al een strook bakpapier in zit.
Bak ongeveer 45min. Testen met satéprikker. Laat 15min in de vorm staan, haal uit vorm en laat afkoelen.

Garnering (=optie)
Kook de room in een pannetje, voeg boter toe en de helft van de geschaafde chocolade. Haal van het vuur en laat alles smelten. Roer af en toe. Als dit
is afgekoeld over de cake lepelen. Strooi hier de rest van de chocolade overheen.